OVER LIS

LIS

“SALSA IS PRATEN ZONDER WOORDEN” 

– Lis Reen –

Over jezelf schrijven is geen makkie… LIS is de afkorting van Les In Salsa. Maar Lis is ook wie ik ben! Ik was 14 jaar dat mijn vader elke vrijdagavond op de motor naar Amsterdam ging voor zijn salsa les. Nieuwsgierig als ik ben wilde ik op een avond met hem mee. Die avond heeft hij mij salsa leren dansen. Drie jaar lang, elke vrijdagavond gingen we samen op de motor naar salsa les. Het is een passie die we tot op de dag van vandaag samen delen. Toen ik de mogelijkheid kreeg om op te treden ben ik in training gegaan bij een showteam waarmee ik regelmatig in Nederland heb opgetreden. Sindsdien dansen mijn vader en ik niet meer samen op vrijdagavond, maar dansen in de woonkamer komt nog regelmatig voor! Het is een passie die we samen delen en waar ik heel veel plezier uit haal. Ik ben mijn vader nog elke dag dankbaar dat hij mij 1 2 3… 5 6 7… heeft geleerd.

 

L.I.S - LES IN SALSA

Salsa is overal. Zodra je ermee in aanraking komt, gaat er een wereld voor je open. In de hele wereld wordt salsa gedanst. Dat betekent dat wanneer je de basis onder de knie hebt, je met iedereen, overal ter wereld kunt dansen! Salsa verbindt mensen. Hoe bijzonder is het dat je weet wat een ander bedoelt zonder ook maar iets te zeggen. Het is als praten zonder woorden. Ik blijf dat bijzonder vinden. 

De vrolijkheid, sfeer, de vriendschappen, het gevoel van vrijheid, zelfvertrouwen en uitdaging die ik telkens opnieuw ervaar tijdens het dansen gun ik iedereen. Hoe jong, oud, flexibel, houterig, muzikaal of A-muzikaal je ook bent: Salsa kan iedereen leren. En dat kan bij mij, LIS. 

×