"Waarom Salsa?"

Salsa is overal. Zodra je ermee in aanraking komt, gaat er een wereld voor je open. In de hele wereld wordt salsa gedanst. Dat betekent dat wanneer je de basis onder de knie hebt, je met iedereen, overal ter wereld kunt dansen! Salsa verbindt mensen. Hoe bijzonder is het dat je weet wat een ander bedoelt zonder ook maar iets te zeggen. Het is als praten zonder woorden. Ik blijf dat bijzonder vinden. 
 

De vrolijkheid, sfeer, de vriendschappen, het gevoel van vrijheid, zelfvertrouwen en uitdaging die ik telkens opnieuw ervaar tijdens het dansen gun ik iedereen. Hoe jong, oud, flexibel, houterig, muzikaal of A-muzikaal je ook bent: Salsa kan iedereen leren. En dat kan bij mij, LIS. 

EEN STUKJE GESCHIEDENIS

Waar Salsa ooit écht begonnen is blijft een raadsel…

Het ontstaan van Salsa kent vele verhalen. Maar één ding hebben alle verhalen gemeen: salsa is een mengelmoes van allerlei dansstijlen door elkaar. Men zegt dat daar de naam ‘Salsa’ ook vandaan komt. Net als de salsa ‘saus’, die opgebouwd is uit verschillende ingrediënten. Zo bestaat de dans ook uit verschillende stijlen! Salsa is de verzamelnaam voor Latijns- Amerikaanse muziek en dans. Vaak wordt er tijdens Salsa feesten ook Bachata en Kizomba gedanst.

Binnen de Salsa zijn er ook weer verschillende stijlen. Zoals de Cubaanse stijl, de LA- stijl of de NY- stijl. Ben je het spoor al bijster? Dan wordt het tijd voor je eerste salsa les!

HET LEERPROCES

Vaak krijg ik de vraag of ik denk iedereen Salsa te kunnen leren. Meetstal komt die vraag van mensen die denken dat ze te oud, te houterig of niet muzikaal genoeg zijn. Maar dat is niet waar! Salsa kan iedereen leren. Dat ik nog heel klein was heb ik allerlei dansstijlen uitgeprobeerd. Van HipHop tot Jazz en zelfs Ballet. Maar niets lukte. Totdat ik dankzij mijn vader Salsa ontdekte! 

Salsa bestaat uit een 4 kwarts maat. Dit maakt dat je al snel begrijpt hoe de muziek in elkaar steekt. Met een beetje hulp kun je al heel snel dansen op feestjes. Iedereen op de dansvloer wil je helpen om beter te worden. Dat maakt dat ik de sfeer van de salsa scene zo leuk vindt! Om goed te leren dansen moet je veel (dans)meters maken. Gelukkig is er iedere dag van de week wel een salsa feestje te vinden…

Totaal