''Salsa in 't Theater''

Vanaf februari 2023 organiseert dansschool LIS iedere 1e vrijdag van de maand een salsafeest in de Vrijeburcht in Heemskerk.

De edities van dit feest – voorheen Salsa in ’t Wapen – in Noord-Holland zijn tot nu toe een groot succes geweest! Helaas is de voormalige locatie tijdens Corona gesloopt. Maar niet getreurd, want we hebben een mooie nieuwe locatie met theater look gevonden: de Vrijburcht in Heemskerk!

Alle ingrediënten zijn aanwezig om dit feest tot een succes te maken! Een prachtig sfeervol aangeklede ruimte met houten dansvloer, uitgebreide bar en een hoog podium waarop de bootcamps en workshops worden gehouden! En zeker niet te missen: muziek van DJ Andres ‘’el Jefe’’ met de klassieke Salsa, Bachata en Kizomba nummers.
 
  • Iedere 1e vrijdag van de maand
  • 20.00 – 00.00 uur
  • Entree: €8 *geen pinmogelijkheid
  • Gratis parkeren voor de deur
Adres: ”De vrijeburcht”
Vrijburglaan 2, 1962 VA Heemskerk

EEN STUKJE GESCHIEDENIS

Waar Salsa ooit écht begonnen is blijft een raadsel…

Het ontstaan van Salsa kent vele verhalen. Maar één ding hebben alle verhalen gemeen: salsa is een mengelmoes van allerlei dansstijlen door elkaar. Men zegt dat daar de naam ‘Salsa’ ook vandaan komt. Net als de salsa ‘saus’, die opgebouwd is uit verschillende ingrediënten. Zo bestaat de dans ook uit verschillende stijlen! Salsa is de verzamelnaam voor Latijns- Amerikaanse muziek en dans. Vaak wordt er tijdens Salsa feesten ook Bachata en Kizomba gedanst.

Binnen de Salsa zijn er ook weer verschillende stijlen. Zoals de Cubaanse stijl, de LA- stijl of de NY- stijl. Ben je het spoor al bijster? Dan wordt het tijd voor je eerste salsa les!